Een Travellerspoint blog

Leve Italiaanse wijnen...!

DAG 6 – CHIANTISTREEK

semi-overcast 23 °C

‘Mmmmm, a zo lekker!’ ‘Hmmmm, nee, deze is nog veel beter!’ ‘Oh nee, dan moet je deze proeven!’ Tja, ... Al deze uitroepen zijn maar met één ding te verbinden: wijnproeven! Deze dag stond volledig in het teken van Vino. ’s Morgens vroeg vertrokken richting Chiantistreek, onze gids waar een volledige wijnroute in uitgestippeld stond, in de hand. De eerste stop was het kleine stadje San Gusmé. Na de auto geparkeerd te hebben, wisten we het toch weer klaar te spelen om een goeie dikke kilometer bergop in de verkeerde richting te lopen. Omdat we het uiteindelijk toch wel raar begonnen te vinden dat er nog steeds geen dorpscentrum in zicht kwam, keerden we op onze stappen terug. Al snel kwam er dan wel een klein dorpje tevoorschijn, nog half aan het ontwaken.
Castello Di Brolio was de tweede stop op de route. Een gigantisch kasteel op een nog veel groter domein, eigendom van de familie Ricasoli. Parking was er beneden voorzien aan de wijnshop. Vandaar werd er verwacht dat je eerst een steile klim bergop maakte, waarna je het kasteel kon bezoeken. Met dat ticket had je dan erna ook toegang tot de wijnshop, waar we na het proeven van de Castello Di Brioli onze voorraad insloegen.
In Gaiole in Chianti aten we een voortreffelijke plaatselijke tonijnsalade en een enorme beefstuk met rucola (én frietjes!). In een Enoteca vonden we nog wat balsamico-azijn en een plaatselijke witte wijn.
Op weg naar de eindstop van deze Chiantiroute, San Gimignano, stopten we nog even in Castellina In Chianti, waar we een stukje Tour De France meepikten via een tv in een winkel. In de wijnshop van de gekende Castellina-wijngaard proefden we deze wijn, een plaatselijke vollere wijn en een straffe Grappa (waar ondergetekende bijna in bleef!).
Het stadje San Gimignano ligt boven op een berg en was vreselijk toeristisch. Nadat je onder de toegangspoort doorliep, kwam je het ene souvenirwinkeltje na het andere tegen. Op een open en winderig pleintje hebben we een typisch bord van allerlei soorten salami en ham en bruschetta’s genuttigd.

V.

Geplaatst door valerie26 1:59 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

We zullen wij hier wel werken jongens en meisjes

door Alex Heyvaert

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint