Een Travellerspoint blog

Vroem vroem...!

DAG 9 – VESPATOCHT NAAR CORTONA & AREZZO

semi-overcast 20 °C

Na een gezellig ontbijt met onze Nederlandse buurvrouw en medelogé deden we onze helmen aan, bekeken we de te volgen route nog eens goed en sprongen we op onze kanariegele Vespa! Het stadje Cortona, de eerste tussenstop, was ons door een aantal mensen aangeraden vanwege de schoonheid en leuke winkeltjes. Op de weg ernaartoe kan je van een adembenemend uitzicht over de vallei genieten.
De dag startte nog redelijk goed qua weer, zonnig en niet te warm. Want aangezien je met die Vespa toch wel tot 80 km/uur kan rijden, waren een korte broek en T-shirt niet voldoende om de frisse wind tegen te houden.
In Cortona aangekomen, parkeerden we ons vehikel onder een rij bomen op een rond pleintje. Aan de rand daarvan bevond zich een soort balustrade waar een aantal leerling-schilders het (weeral!) magnifieke uitzicht op doek probeerden vast te leggen. We trokken bergop de stad in en stonden versteld van het feit dat er zoveel kunstnijverheid aanwezig was: schildersdoeken, galerijen, keramiek, fotografie, muziek, ... Na wat rondsnuffelen vonden we nog enkele leuke souveniertjes. Op een terrasje zagen we de wolken ondertussen samenpakken en een dreigende kleur vertonen.
Op weg naar de tweede stop, Castiglion Fiorentinó, werd ook de wind een heel stuk frisser. Dit dorpje was eigenlijk maar een ‘scheet groot’, zoals ze bij ons zeggen. Even een paar kiekjes schieten en weer op weg, naar Arezzo.
Aangezien we ondertussen gemerkt hadden dat we niet zo heel veel tijd meer over hadden voor een uitgebreid bezoek aan deze stad, bleef het bij een blitzbezoek aan een terrasje waar we het nodige vocht konden innemen en onze hoofden even rust konden gunnen. Die helmen spanden na een tijd echt tot op het pijnlijke af!
Weer op de Vespa scheerden we terug richting San Savino, waar we de Vespa netjes op tijd afleverden bij Claudia. Onderweg hadden we toch nog even mogen genieten van een plensbui’tje, de zoveelste op rij...
Ja, het heeft wel iets, met het idee rondlopen van een aangename Vespatocht, op het gemak alles rondom je bekijken, genieten van het mooie weer... Terwijl het in realiteit vooral superkoud was, proberen zoveel mogelijk insecten te vermijden die op je afgekatapulteerd worden, niet teveel tegenwringen in de bochten (ik dan vooral achterop), de drukkende pijn van de helm verbijten, en oppassen voor die gekken van Italianen die denken dat ze zich op een race-circuit bevinden! Voor de rest is zo’n Vespatocht echt aan te bevelen, hoor!

V.

Geplaatst door valerie26 1:43 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint