Een Travellerspoint blog

Singin' in the rain... (part 453672?)

DAG 10 – TUORO – MONTEPULCIANO – ORO

rain 20 °C

De Vespadag ervoor werd na een verkwikkende en warme douche afgesloten met een leuk samenzijn met alle medelogés uit Nederland en met de familie waar we bij logeerden. Met z’n 11 werd er heel wat afgelachen en gedronken.
Vanmorgen moesten we helaas afscheid nemen van die leuke familie. We trekken namelijk weer verder naar onze volgende stop, bij Jan en Filip, een West-Vlaams koppel die een B&B in Oro, bij Piegaro, uibaten. Na nog enkele tips en veel succeswensen over en weer, sloeg de poort definitief achter ons dicht.
We besloten om eerst het stadje Montepulciano aan te doen en vandaar dan verder door te rijden naar Oro.
Onderweg besloten de weergoden dat ze ons nog niet genoeg gepest hadden en dus draaiden ze de watersluizen weer maar eens ‘vollen tuub’ open. In de kletterende regen arriveerden we op onze bestemming. Ook al mag zo’n oud Italiaans stadje echt de moeite waard zijn om te bezichtigen, in de stromende regen verliest het toch grotendeels zijn charme. Hier en daar wat natte foto’s genomen, veel gaan schuilen onder luifels en in winkels, het water een paar keer uit de schoenen gieten en de broeken uitwringen, meer konden we niet doen. Van pure miserie doken we dan maar een ‘winebar annex bistro’ in om even op te drogen, waar we blijkbaar niet de enigen met dat idee bleken.
Op weg naar het ministadje Oro deden ze er daarboven nóg een serieuze schep bovenop, en de binnenwegen veranderen stilaan in kleine beken. We kwamen toch zonder kleerscheuren aan in de B&B, waar onze gastheren met paraplu en al stonden te wachten buiten. De andere gasten uit Belgiëcwaren ook net gearriveerd, dus de kennismaking kon beginnen.
Ons appartement lag 5 min verderop. Filip begeleidde ons ernaartoe en gaf de rondleiding. Echt een schitterend afgewerkt appartement, maar hoe kan het ook anders, als je interieurarchitect bent?!
We besloten ons eerst wat te drogen en even te genieten van 'niets-doen', waarna we de dag afsloten in een plaatselijk, nieuw pasta-restaurant.

V.

Geplaatst door valerie26 1:47 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint