Een Travellerspoint blog

Villa Pellegrino, Nederlandse gastvrijheid

DAG 7 – SIENA – PERUGIA - TUORO

semi-overcast 20 °C

’s Morgens voor ons laatste ontbijt was het weer inpakken geblazen om ons hotelletje in Siena te ruilen voor de volgende Bed & Breakfast in Tuoro sul Trasimeno. Dat is één van de vele mooie dorpjes op de flanken van de heuvels rond het gigantische Trasimeno-meer. Daarmee belanden we ook voor een tijdje in Umbrië, het “groene hart van Italië”.
Op weg daar naartoe, ging onze rit ook al richting Perugia, één van de belangrijkste steden in dit gebied. Alweer hadden de weergoden behoorlijk veel nattigheid in petto. Een aantal factoren – zondag, namiddag en regen – zorgden ervoor dat ons stadsbezoek nagenoeg beperkt bleef tot een etentje en wat foto’s nemen.
Van daaruit ging het dan naar de ‘Villa Pellegrino’, het levenswerk van een Nederlandse familie, die zowat 4 jaar geleden hun hebben en houden in Delft achterlieten om een nieuw leven te beginnen in Italië.
Na wat zoeken (onze Tom Tom-gidsvrouw kent ook niet àlle landweggetjes), kwamen we uiteindelijk uit aan de achterzijde van het domein, waar we hartelijk begroet werden door Marijke en haar dochter Sandra. Zij begeleidden ons naar ons verblijf achteraan de villa... Meteen viel de enorme rust op, die in en rond dit domein heerst. In de tuin van de Villa Pellegrino wordt de meeste aandacht opgeëist door Dolce & Gabano, het jonge poezenduo (pas 4 maand oud) dat rollebollend door het leven gaat...
Na een korte siësta (héérlijk bed !!) trekken we nog even naar het dorpje beneden op zoek naar een heerlijke pizza, wat ‘dolce della casa’ en een kruikje rode wijn... Méér moest dat echt niet meer zijn...

I.

Geplaatst door Ignace49 2:55 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint