Een Travellerspoint blog

Fietsen op de heide...

DAG 8 – CASTIGLIONE DEL LAGO (TRASIMENO-MEER)

semi-overcast 23 °C

Tegen 9 uur worden we aan de ontbijttafel verwacht, die gedekt staat boven in de tuin van de familie onder een pergola. Het kwakkelweer blijft aanhouden, hoewel er voor vandaag niet veel regen voorspeld wordt... We wagen het er op om ons van onze sportiefste kant te laten zien en trekken naar het meer, waar we een mountainbike huren voor een tocht van een halve dag rond het meer. Hoewel de vriendelijke mevrouw van de fietsenzaak ons in haar leukste Italo-English verzekerde dat het allemaal goed aangeduid staat, moet je het hier eigenlijk wel allemaal zelf uitzoeken... Wij gokten te vertrekken richting zuiden en (zoals ook meestal met onze Lotto) gokten wij verkeerd. Na een tocht van al een kilometer of 10 – waarbij net niet op de autostrade verzeilden – kon Valerie er mij toch van overtuigen rechtsomkeer te maken en terug naar ons vertrekpunt te fietsen. Na wat zoeken en tasten vonden we daar uiteindelijk toch enkele rood-witte wegwijzertjes die ons op pad stuurden voor een flinke fietstocht over veelal onverharde wegen. Die tocht ging echt rond het Trasimeno-meer. Soms door stukjes bos, vaak door open velden... “Fietsen op de heide, ver van iedereen... Fietsen op de heide, jij en ik alleen...”, reed ik plots te zingen.
Het dragen van een zonnebril bleek geen overbodige luxe om de vele insekten die hier overal rondfladderden, zo goed mogelijk te trotseren. De Italiaanse muggen blijken overigens vooral mij te viseren... Iedere dag krijg ik er (vooral op mijn benen) wel een paar stevig jeukende rode bobbels bij... Onze tocht bleek hele opdracht voor niet geoefende fietsers, maar we brachten het er toch goed vanaf. Net op tijd (16u) leverden we onze vehikels heelhuids af, waarna plots de hemelsluizen maar weer es ferm open gingen....

I.

Geplaatst door Ignace49 3:01 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint