Een Travellerspoint blog

Schandalige parkeerpraktijken in Firenze!

DAG 12 – ORO – FIRENZE

sunny 25 °C

Het werd een veel te korte nacht (8 uren slapen went snel...), die ook nog eens vol rare dromen zat. Waren het de pepertjes, het dessert (een véél te lekkere caloriebom), de wijn of het bier...? Een combinatie van alles wellicht, maar het leverde een schitterend verhaal op, dat ik ’s ochtends ook nog redelijk gedetailleerd kon navertellen! Vraag vooral niet waar ik de persoon in kwestie haalde, maar gangster en ontsnappingskoning “Farid Le Fou” speelde er de hoofdrol in... Leuke kerel, in mijn droom!
Vermits we straks naar onze laatste tussenstop vertrekken (het zowat 150kilometer verder gelegen Firenze), moeten we eerst ook nog inpakken, douchen en valiezen sleuren. We melden ons niet geheel onverwacht een kwartiertje later dan voorzien aan het ontbijt.
Het weer belooft echt mooi te worden vandaag en na nog wat geschrijf (zo ’n blog bijhouden vergt tijd en discipline!) en bankverrichtingen (zelfstandig zijn heeft soms/vaak ook nare kantjes...), nemen we afscheid van Casa D’Oro. Als het God belieft, keren we hier zeker ooit nog eens weer!
Via een snelle tussenstop even verderop in Panicale – die vergezichten over de valleien raak je nooit beu... – dalen we richting het Lago Trasimeno en herkennen we plekjes, waar we eerder deze week nog met de fiets reden.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar net voor Firenze komen we toch opnieuw in regen terecht en er schieten zelfs enkele snelle bliksemschichten door de rare lucht ! We arriveren eigenlijk wat te vroeg op de plaats van bestemming (een B&B vlakbij het station, in hartje Firenze) en besluiten de stad al even te gaan verkennen. Je auto kwijtraken in deze stad lukt niet en dus maken we al meteen kennis met de woekerprijzen die hier gevraagd worden om je auto een poosje te stallen. Overigens moet je ook je autosleutels achterlaten, wat ik eigenlijk maar een beangstigend idee vind... Farid Le Fou zal maar weer es ontsnapt zijn en hier incognito aan de kost komen...
Wat ons meteen opvalt en niet echt bevalt, is de drukte die hier heerst in deze grote stad (ooit nog de hoofdstad van Italië!). De dame aan het loket van het infopunt heeft er duidelijk geen zin in vandaag en dus duikelen we onvoorbereid en enkel gewapend met een onduidelijke plattegrond Firenze in. Een eerste snelle kennismaking met héél mooie dingen, die wij zaterdag en zondag nog hopen te bezoeken.
Onze Qashqai krijgen we zonder deuken terug en rond 18uur worden we door Federica van onze B&B gelukkig véél beter opgevangen dan in het infopunt. Zij geeft ons ook enkele leuke adresjes waar we ’s avonds iets goed en goedkoop kunnen eten (het echte centrum kan je dan maar beter vermijden).
Marco van de B&B heeft zich intussen ook ontfermd over onze Nissan, die voor 22euro per nacht (x3 dus) op een bewaakte privéparking een kilometer verderop mag uitrusten. Da ’s een prikje hier in Firenze, al hadden we er in ons budget niet op gerekend. We besluiten ter compensatie de voorziene nachtstop in Frankrijk (nog niks geboekt) te annuleren en volgende maandag in één ruk over Zwitserland en Duitsland naar België terug te rijden. Wat minder kilometers en ook nog minder péage (da’s toch ook altijd zuur geld...) met zich meebrengt.

I.

Geplaatst door Ignace49 1:33 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint