Een Travellerspoint blog

Dood aan de tijgermuggen!

DAG 13 – FIRENZE (DEEL 1)

sunny 30 °C

Na een heerlijke nachtrust in een hemelsbreed bed (om er elkaar in terug te vinden, heb je net als in deze megastad een plattegrond nodig!) wagen we ons aan een echt Firenzisch ontbijt, geserveerd in één van de grote kamers met originele muurbekleding en schilderijen, die de B&B huisvest. Die B&B, Il Marzocco, bevindt zich overigens op de eerste verdieping van een groot herenhuis.
We checken nog even bij Federica of ons ticket om morgen (zondag) de ‘guided-tour’ in het Palazzo Vecchio mee te volgen, gereserveerd is, en ze belooft ons om dit onmiddellijk in orde te brengen. Hierna vertrekken we, met de plattegrond (vol aanwijzigingen en krabbels van Federica) in de hand, richting hartje Firenze. Eindelijk zijn ook de weergoden ons wat gunstiger gestemd, want vandaag was het bakken en braden in de binnenstad!
Gisterenavond waren we net te laat, maar vandaag konden we de sfeer van de marktkraampjes rond de overdekte markt in Mercato Centrale diep opsnuiven. Een gewemel van jewelste! Al de nabije straten stonden vol met standjes die allemaal hetzelfde leken te verkopen: Venetiaanse maskers, lederen riemen en jassen, handtassen, schoenen, sjaaltjes, juweeltjes, ... Ik geloof dat we zo wel zeker 100 kraampjes gepasseerd zijn! En die verkopers ervan zijn niet vies van een beetje ‘agressief’ verkopen... (Ook de vele bedelaars en Roma-zigeuners die in de stad rondlopen, kunnen een staaltje vasthoudendheid laten zien!)
In de Mercato Centrale zelf zie je dan nog eens hetzelfde scenario, alleen verkopen ze hier vooral vlees, vis, kaas, kruiden, bloemen, drank, ...
Onze ontdekkingstocht zette zich voort richting verschillende basilieken, kathedralen en piazza’s. Onderweg vonden we nog enkele souveniertjes, een fles van de bekende limoncello én een paar mooie wijnglazen!
Ondertussen begonnen er bij mijzelf een aantal plekjes verschrikkelijk te jeuken! En ja hoor, ik die dacht gespaard te blijven van die rotmuggen hier, ontdekte gedurende de dag een 20-tal (!) grote, jeukende muggenbeten! Aaaarrccchhh!!! De tijgermug, zo noemen ze dat beest hier, een grote zwarte mug met een witte streep op zijn rug. En het ergste van alles is dat je die beesten niet hoort en niet voelt!
Na een salade voor mij (waar er echt wel meer sla dan iets anders in zat, ik moest de stukjes meloen, appel en radijs met een vergrootglas gaan zoeken tussen al die rucola) en een bord gefrituurde groente voor Ignace, haalden we ons nog een lekker ijsje bij een aanbevolen plaatselijke Gelateria. Al likkend liepen we naar het noorden van de stad, waar we op het San Marco-plein ons ijsje verder opaten. Daar zag ik nog een kant van Ignace die ik niet kende: duivenvoeder! :-) We gunden onszelf ook even wat rust op Piazza Della Annunziata, waar we gezellig de Belgische krant van gisteren lazen.
Rond 6 uur ongeveer strekten we de benen weer en ging het richting Piazza Santa Croce, waar de buurt wat verkenden. Aan de Ponte Alle Grazie hingen we over de rand om de hoogte in te schatten en wat zagen we daar? Meneer de Bever! Zich aan het wassen in het late zonnetje...
Aangezien Trattoria Anita in de Via Vinegia ons door zowel Jan en Filip van de vorige B&B als door Federica van de huidige B&B was aangeraden, nuttigenden we daar ons voorlaatste avondmaal. Ongelooflijk lekker en een zeer goede tip! Gracie!

V.

Geplaatst door valerie26 1:36 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint