Een Travellerspoint blog

Secret places in the Palazzo Vecchio...

DAG 14 – FIRENZE (DEEL 2)

sunny 33 °C

Aangezien ik sinds gisteren verging van de jeukende muggenbulten was het deze nacht mijn beurt om niet zo goed te slapen. En wellicht speelde mijn te kleine blaas ook een rol... Niet dat we nu gaan klagen, nu we eindelijk warm weer hebben, hier in Firenze, maar het verschil met de vorige dagen is wellicht iets te groot voor ons. Puffen, zweten, drukkende warmte, volop drinken en ijsjes eten om toch iets van verfrissing te vinden... En ja, dan mag je dat ’s nachts waarschijnlijk bekopen met een aantal toiletbezoeken!
Vandaag stond er een rondleiding met gids door het Palazzo Vecchio op het programma. We waren op tijd opgestaan om te ontbijten en nog wat praktische zaken te regelen met de vervangster van Federica, maar toch slaagden we er weer in om maar nipt op tijd aan de Infobalie ter plekke te arriveren. Nadat onze vrouwelijke gids haar namenlijstje had afgepunt, vertrokken we op een ontdekkingstocht doorheen het oude paleis, genaamd ‘The Secret Places-tour’. In duidelijk en verstaanbaar Engels schetste ze ons de geschiedenis van het paleis en zijn vroegere inwoners, en zijn huidige functie. Met af en toe een grapje en open vragen naar haar toehoorders toe, maakte ze er een interactieve en leuke onderneming van. Door haar verhalen zag je de mensen van vroeger tot leven komen. En toen ze aan het laatste gedeelte begon over ‘scandals and romances’ hing iedereen aan haar lippen.
Buiten maakten we nog even een foto van de derde steen van links en van onderaan te tellen, aan de ingang. In die steen werd namelijk een half gezicht uitgehouwen door een man. Elke dag, na zijn werk, kwam hij op zijn route langs het paleis dezelfde man tegen. Die sprak hem elke dag aan en dus ging hij met zijn rug tegen de muur staan en beitelde zo tijdens het gesprek telkens een stukje van het gezicht van de andere man uit de steen. Dit verhaal wist Federica ons te vertellen... (Na wat opzoekwerk op internet bleek het verhaal enigszins anders ineen te steken: http://ciaotutti.nl/tag/piazza-della-signoria/ --> scroll naar de post van 11 mei, er staat ook een foto bij)
Na een snelle hap in het centrum van de stad begaven we ons naar Oltr’arno, het gedeelte aan de andere kant van de rivier Arno. Deze keer zagen we bij het oversteken van de brug geen bever of reiger eronder zitten, zoals gisteren. Aan de overkant vonden we weer een leuke Gelateria. Na het ijsje trokken we dieper het andere gedeelte in, maar besloten na een tijd toch om terug te keren, want de sfeer hier was heel anders dan we gewend waren. Grimmiger, armer, donkerder... Waarom weten we nog steeds niet, maar het lijkt wel of wij (net als slecht weer) ook de bedelaars aantrekken. We hadden ons nog geen 5 seconden neergezet op een bank in de schaduw in een parkje, of de man naast ons vroeg ons of we geen geld hadden voor hem en zijn vriend. ‘Sir, we need 2,50 euro for a piece of pizza, before we go to work. You can help us with that!’ Eum?! Na ons ontkennend antwoord, liep hij naar de volgende en de volgende en… wat bleek? Een weke ziel bood een sigaret aan en dit was blijkbaar ook al voldoende om hun honger te stillen! En dit gebeurde allemaal onder de ogen van 3 politiemensen, op nog geen 5 meter afstand! Ongelooflijk!
We vonden dit toch wel iets te gortig worden, dus maakten we direct rechtsomkeer over een andere brug, tot we weer in het ons ondertussen bekende gedeelte van Firenze zaten...

V.

Geplaatst door valerie26 11:04 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint