Een Travellerspoint blog

'It's raining again, oh no... ' (Supertramp)

DAG 2 – CHATEAURENARD ~ LUCCA

storm 18 °C

Iets later vertrokken dan gepland, en jullie raden het nooit: het REGENT! Volgens onze gastvrouw Véronique was dat onze schuld, ahja, ze had nog zo gezegd dat we onze koffer niet mochten openen, met al die regen waar we doorgereden waren!
Af en toe passeren we hier op de baan volgwagens (Rabobank, NOS, Sporza, ...) van de Tour de France.
En daar was het dan eindelijk, le moment suprème! Ons eerste liedje van Céline Dion! ‘S please have faith’ probeerde ze ons wat moed in te zingen. Maar nog bleef de regen met bakken uit de hemel vallen, op sommige momenten zo erg dat we geen hand voor ogen zagen. Levensgevaarlijk, zeker als er langs alle kanten (!) camions voorbij racen... Regen? Waar?
Rond kwart voor drie reden we Italië binnen. Tunnel in, tunnel uit, tunnel in, tunnel uit, ... Af en toe konden we langs opzij eens een vergezicht meepikken, maar door het (nog steeds!) slechte weer was het vooral focussen op de weg.
Grijs weer, regen, ééntonige autostrada’s, ... verveling alom dus! En wat kan een mens dan doen zoal doen? Scheve foto’s van elkaar trekken? Bruggen fotograferen? Regendruppeltjes op de ruit tellen? Of nee, wacht, luidkeels meezingen met La Dion, die al voor een tweede maal passeerde!
Iets na half 8 konden we eindelijk de ommuurde stad Lucca binnen rijden. Op Piazza Santa Maria vonden we nog één open parkeerplaats, waarna we ons in de plensende regen waagden om op zoek te gaan naar onze B&B La Magnolia. Na een half uur rondrennen, kloddernat, vonden we dan toch een grote bruine deur waar La Magnolia aangeduid stond. Even bellen en 5 min later kwam onze hospita aangereden op de fiets, paraplu in de hand. Op een rapje liet ze ons binnen in de kamer, werd er ons een stadskaart in de hand gedrukt waar de parking op stond gemarkeerd en liet ze ons terug uit. Met de boodschap: ‘it never rains in Lucca in July and now you guys are here and it RAINS!’ Hm, zouden wij nu echt zo’n ongelukbrengers zijn…?

V.

Geplaatst door valerie26 15:08 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Hola Paula...! (deel 1)

DAG 1 - BAARDEGEM ~ CHATEAURENARD / AVIGNON

rain 15 °C

Ons Val heeft stoot 1 meegegeven, ik wil even over stoot 2 uitwijden... Dat zat zo...
Van al dat kilometervreten kreeg die goeie Qashqai van ons toch ook wel wat dorst. Een dikke 800kilometer stond er al op onze dagteller, nog zowat 200 te gaan. Zij had het stuur overgenomen en in het tankstation bleek enige assistentie welkom om het klepje van benzinedop van binnenuit te kunnen openen. Links onder het stuur vond zij het bewuste hendeltje en hop... Ik gooide de tank vol (de diesel is hier in Frankrijk NOG een flink stuk duurder dan bij ons !!!), zorgde voor propere ruiten en we konden weer veilig verder voor de laatste ‘trok’ van de dag. So far so good, denk je dan... Maar eens terug op de austostrade begon ons vehikel plots toch wel zeer raar te doen... Hola Paula, DIT is raar... !! Door de wind die werd gevangen dreigde het voorste kofferdeksel omhoog te schieten... Je wil je niet inbeelden wat er zou gebeuren als je op een volle autostrade tegen 130km/uur plots alle zicht zou ontnomen worden door een opengewaaide koffer!! Het duurde even voor we doorhadden wat er gebeurde, maar in een natuurlijke reflex minderde Val gelukkig wel meteen vaart... Zij kon veilig op een uitwijkstrook parkeren, ik wipte naar buiten en kon het deksel weer ‘te goei’ dichtduwen.
Naast het hendeltje van de benzinedop zit ook een hendeltje om de voorste koffer van binnenuit te openen... Dat had ik haar moeten zeggen natuurlijk... Vrouwen en auto’s... het blijft hoedanook een gevaarlijke combinatie!! ;-) (is maar om te lachen hè...!!)

I.

Geplaatst door Ignace49 15:05 Gearchiveerd in Italië Reacties (1)

Gone Baby Gone!

DAG 1 – BAARDEGEM ~ CHATEAURENARD / AVIGNON

rain 15 °C

Eindelijk ! Vertrokken ! Rond 7u ‘s morgens reden we richting Avignon. Regen, regen en nog eens regen onderweg! Na een eerste hazenslaapje van ondergetekende kwamen we na zo’n 3 uur rijden aan in Luxemburg, waar we een snel ontbijt veroberden. We geraakten zonder kleerscheuren tot in Lyon, waar we onze eerste ‘stoot’ meemaakten... Péage! Nu dachten we toch dat we op voorhand alles redelijk goed uitgezocht hadden: cash betalen aan het logo met de hand en de biljetten, alles staat goed aangeduid, vrij simpel dus. Maar aan de péageplekken denken ze daar duidelijk anders over... Gelukkig bestaat er nog zoiets als een ‘SOS’-knop! Er kwam direct een behulpzame dame aangesneld die ons verder hielp, waarna we onze trip konden verder zetten. Dat zou ons geen tweede keer overkomen! En inderdaad, de tweede péage in Chateaurenard verliep al iets vlotter: de betaalautomaat liet ons na een vlotte betaling gelukkig verder rijden.
Ook de innerlijke mens moet versterkt worden, dus rond de middag deden we ons tegoed aan een fris slaatje, oftewel ‘muizenchipchip’ volgens sommigen :-)
Luidkeels meezingen met de iPod zat er de eerste uren niet echt in, slapen daarentegen... Zetel achteruit, nekkussen paraat en suzzeke bij de hand en niet veel later was het enkel nog ‘zzzzzzzzz’...
Een half uur vroeger dan getimed kwamen we aan in Le Mas Des Retrouvailles (Chateaurenard), waar onze gastvrouw Véronique ons vol vuur meetroonde naar ‘La Chambre Romantique’. Onze dikke ogen van vermoeidheid vielen haar waarschijnlijk niet op, want ze vertelde ons dat er in Avignon momenteel het jaarlijkse festival plaatsvond, met allerlei toneeltjes en straatoptredens, ‘of we speciaal daarvoor naar hier waren gekomen?’ Dat lieten we ons geen twee keer zeggen, wij dus terug de auto in en richting Avignon. Na wat zoeken vonden we toch nog een klein parkeerplaatsje, waarna we direct ondergedompeld werden in de sfeer van Zuid-Frankrijk. Volle pleintjes, gezellig geroezemoes, hemelse etensgeuren... Vakantiegevoel à volonté!

V.

Geplaatst door valerie26 15:00 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

Music Maestro

"MOET DAT NU ECHT...?"

rain 15 °C

Tjaaaah, op reis gaan is tof natuurlijk!! Maar het is me toch altijd wat, dat hossen...
Nog enkele drukke en vooral lang werkdagen achter de rug. Maar 't is gelukt! Alle goederen zijn de deur uit en de laatste facturen zitten in de postbus.

'k Zal misschien es gaan kijken wat er zoal in mijn reiskoffer moet... ? Over een uur of 12 duiken we de auto in voor een eerste etappe richting Frankrijk. We laten dat typisch Belgisch kwakkelweer achter ons, op zoek naar wat zon. Die is méér dan welkom, als je ongeveer het hele jaar voor het werk in een soort bunker bivakkeert...

We hebben dus een flinke trip voor de boeg en dan moeten er natuurlijk nog de juiste muziekjes op de iPod.
"Mag ik er "It's all coming back to me now" van Céline Dion bij opzetten..?", hoor ik ons Val vanachter haar laptop roepen.
"Moet dat nu écht...?", is het eerste wat me te binnen schiet en 't is er ook uit voor ik het weet.
Blijkt dat ons Italië-repertorium intussen al 9 songs van deze Canadese zanglijster bevat...
Als tegengif heb ik er hier net een paar stevige dingen van Springsteen, CCR, The Stones, Coldplay en Foo Fighters op gezwierd.
't Zal haar leren, Céline Dion...!! ;-)

Intussen kunnen we er allebei om lachen en heb ik beloofd dat ik uit volle borst ga meezingen als La Dion's eerste zangstonde door onze boxen schalt.

Op reis gaan is tof!! En ook een beetje aanpassen natuurlijk...
En nu dringend op zoek naar mijn zwembroek... !!

I.

Geplaatst door Ignace49 9:33 Gearchiveerd in België Reacties (4)

Aftelleuh...!

Onze laatste dagen op Belgische bodem...

overcast 15 °C

Nog amper 3 nachten vertoeven in ons Belgisch bedje! Maandagochtend, op een onmenselijk vroeg uur, vertrekken we richting Avignon (onze tussenstop), met als eindbestemming het zonnige en warme Bella Italia! En laten we hopelijk dit snertweer voor lange tijd achter ons...

Maar eerst... nog duizend-en-één-dingen regelen zodat we met een gerust hart kunnen vertrekken. Strijken, kuisen, wassen, plassen, help!

V.

Geplaatst door valerie26 15:25 Gearchiveerd in België Reacties (2)

(Berichten 16 - 20 uit 20) « Pagina 1 2 3 [4]